Енергийна диета с високо съдържание на протеини

Физиологичните промени, произтичащи от естествения процес на стареене, настъпват във всеки организъм. Храната, доставяна на тялото, се превръща в количество енергия и протеини, необходими за поддържане на оптимално телесно тегло и подпомагане на основни двигателни функции. Правилно балансираната диета също влияе върху състоянието на косата и ноктите и подпомага концентрацията и паметта.

Умерената диета, богата на въглехидрати, протеини и минерали, е благоприятна за поддържане на физическата дейности и по този начин повишаване на качеството на живот. Протеините, съдържащи се в диетата, подпомагат функциите на мускулите. Протеините поддържат правилното функциониране на вътрешните органи, намаляват риска от механични наранявания и спомагат за поддържане на нормална телесна температура.

Ежедневните дейности на възрастните хора изискват умерена диета, която подпомага когнитивните функции. Здравословната, високопротеинова диета може да допринесе за удължаване на продължителността на живота и да повлияе за подобряване на качеството му.