Съставки:

  • Яйца
  • Наденица
  • Лук
  • Червен пипер
  • Тиквички
  • Половин връзка магданоз
  • Масло
  • Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете лука и наденицата в тиган. Нарежете съставките. Яйцата се поставят в купа, разбиват се със сол и черен пипер. Добавете зеленчуци, разбъркайте и изсипете в тигана.

Съставките се пържат непрекъснато, докато бъркате яйцата.

Съставки Свойства
Яйце То е източник на здравословни протеини, както и на витамини А, D, Е, К, В2 и В12 и минерали като магнезий, желязо, калций, калий и фосфор.
Лук Този зеленчук съдържа сяра, желязо, фосфор, магнезий, цинк, силиций, калций, манган, както и витамини А, В, С и Е. Проявява бактерицидни свойства и подобрява имунитета, има положителен ефект върху храносмилателната система - предотвратява запек, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, понижава кръвното налягане и холестерола.
Червен пипер Той съдържа растителни вещества, богати предимно на витамини С, А и Е и бета-каротин, както и на калий и калций. Консумацията на черен пипер намалява кръвното налягане, има положителен ефект върху кръвоносната система, храносмилателната система, има противовъзпалителни, антибактериални свойства и поддържа имунната система.
Тиквички Те са източник на магнезий, желязо, калий, витамини А, С, К, В1, РР и бета-каротин. Тиквичките имат обезкисляващи свойства и регулират храносмилането.
Магданоз Съставът му включва предимно желязо, витамин С, витамин Е, бета - каротин, фолиева киселина, калций, калий, магнезий.